Medvehagyma pesto

D.

1_9.jpg



Hozzávalók: 

  • 15 dkg medvehagyma
  • 5 dkg kemény sajt (parmezán a legjobb)
  • 5 dkg dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj (oliva)
  • 1 ek citromlé
  • bors

A medvehagyma leveleket megmosom, majd jól leszárítom. Ezután nagyobb darabokra vágom és egy aprítógépbe teszem. Először csak a medvehagymát darálom, majd hozzá adom a reszelt parmezánt, a fokhagymát, fűszereket és hagyom egy kicsit menni. Utolsó előtti hozzávalóként bele dobom a diót (azért ez kerül bele majdnem utoljára, hogy nagyobb darabokba maradjon), aztán hozzá csurgatom az olajat is. Hagyom még egy picit menni, hogy jól össze keveredjen és a legvégén adom hozzá a citromlevet. Megkóstolom és ha valami még hiányzik azt pótolom. 
Nagyon finom pirítóshoz, vagy akár kifőzött tésztára. 

Jó étvágyat :)