Házi burger

D.

2_14.jpg

Hozzávalók a bucihoz (4 db) :

  • 2 bögre liszt
  • 40 ml olaj
  • 1 ek só
  • 1 tojás
  • élesztő
  • 1,25 dl víz
  • 1 kk cukor
  • szezámmag 

A fizet langyosra melegítem és bele szórom a cukrot majd az élesztőt. Hagyom egy pár percig, hogy az élesztő felfusson. Ha az élesztő megnövekedett minden hozzávaló (kivéve a szezámmag) mehet egy tálba és géppel jól összedolgozom 5-10 perc alatt. Kiveszem a keverőtálból és kézzel még jól átdolgozom, majd 4 felé osztom és bucivá formázom. Tepsibe rakom és hagyom hogy a duplájára keljen. Előmelegített sütőbe tolom be miután megkentem felvert tojással és megszórtam szezámmaggal. Addig sütöm amíg aranysárga nem lesz.
Akinek van nagy tálalógyűrűje az a bucikat bele teheti és kelesztheti abban valamint sütheti is, akkor szép magasak lesznek a zsemlék :) 

Húspogácsa:

  • 50 dkg darált sertés (lehet csak marhából vagy fele-fele)
  • bors
  • 1 fej hagyma
  • piros paprika
  • fokhagyma / fokhagyma por 

A darált húsba bele szórom a nagyon apróra vágott hagymát. Ízlés szerint fűszerezem és jól összegyúrom. Serpenyőbe egy nagyon kevés olajat teszek majd a lapos fasírtokat elkezdem megsütni. Miután megsültek a húspogik rakok rájuk egy szelet sajtot és lefedem az edényt, hogy ráolvadjon. 

A legvégén szétvágom a bucikat, bele teszem a húspogit és mindenféle zöldséget (uborka, hagyma, paradicsom, paprika, saláta), plusz sajtot, ketchup / mustár / majonéz.