Bodza szörp

1_10.jpg

Hozzávalók:

  • 4 l víz
  • 3 kg cukor
  • 20-25 fej bodzavirág
  • 1 csapott kk borkén
  • 1 dl citromlé

A víznek a felét felmelegítem, majd hozzá adom a cukrot és addig kevergetem amíg a cukor el nem olvad. Ha elolvadt mehet hozzá a maradék víz is, ettől kicsit hidegebb lesz és gyorsabban kihűl az egész. Hozzá adom a borként és a citromlevet is és hagyom teljesen kihűlni. Ha ez megtörtént a sziruphoz adom a virágokat és 3-4 napig hagyom állni. Minden nap, akár többször is kicsit megmozgatom benne a virágokat. 
Amikor már összeértek az ízek kitöltöm üvegekbe. Üvegbe töltéskor a tölcsérbe teszek egy nem túl sűrű szövésű fásli darabot (lehet gézlap is vagy harisnya), hogy felfogja az apróbb koszokat amik úszkálhatnak benne. 

Jó "étvágyat" :)